Szigeti Edit bio fooldal festmenyek computer grafikak mesekonyv fotok cats duo linkek video

Szigeti Edit

Szigeti Edit szürrealista stílusban fest, de a kubizmus és a neoklasszikus irányzat is közel áll a szívéhez, és néha az absztrakt irányába is elkalandozik. Képeire az élénk színek és a dinamizmus jellemző.
Művészete, képzeletbeli lények mesebeli világába vezet. Festményei egy láthatatlan kaput nyitnak meg a fantázia színes és titokzatos birodalmába. Némelyik szürrealista művében a tudományos fantasztikum és az erotika keveredik, és egy különös látomássá változtatja a szürke megkopott hétköznapok, érzéseit. Állat festményeit, és tájképeit is megérinti a szürrealizmus, de könnyedebb és vidámabb formában, mint fantázia festményeiben. A halakat, elefántokat, madarakat, emberi tulajdonságokkal ruház fel, de a fák is életre kelnek, a felhők kavargó hátterében. Fantázia képeiben, a negatív erőket, mindig legyőzi a jó. Az őrült csontváz- zenészként, vagy bohócként ábrázolt halál, inkább az újjá születés szimbólumává válik, mintsem az elmúlásé. Az időcsapdában elveszett lélek mindig nyertesként kerül ki ebből a misztikus képi világból, és a művek pozitív életszemléletet sugároznak. Akt, absztrakt és fantázia portré festményei kompozíciói, sokkal letisztultabbak és egyszerűbbek. Itt a formák az elsődlegesek, és ezt az élénk színek és néha a geometriai háttér is kihangsúlyozza.
Festményei klasszikus technikával készültek és készülnek. (Olaj vásznon, vagy farost lemezen) Ez időtálló, és szolgálja a szürrealizmus, sokszor precizitást és komoly szakmai tudást igénylő világát.
A hagyományos anyagokon kívül, a művész festett már Harley Davidson motorra, gitárra, hegedűre és falfreskókat is készített.
1982-től 11 évig Los Angelesben élt, ahol a Beverly Hills ismert és patinás galériáiban gyakran rendeztek képeiből kiállításokat.(Baracat Gallery in Rodeo drive, Galleries in Sanata Monica) 1993-tól Németországban (Hottingen-ben), Svájcban (Zug-ban), az Egyesült Államokban New Yorkban, és természetesen Magyarország számos galériájában állították ki műveit.
Szigeti Edit, zenés kiállítás megnyitóin, maga a művész, mint gitáros-énekes, zenél, barátaival és legendás zenész kollegáival együtt. Megnyitói programját színesítette már jelenlétével, Révész Sándor, Várkonyi Mátyás, Charlie, Bergendy Pista, Benkő Laci, Karda Bea, Marcellina, Serbán Attila, Nádorfy Krisztina, Novai Gábor, Király Viktor, Király Benjamin és még sok kedves, elismert zenész és művészbarát.
A zene szeretete, festményein át is tükröződik. Egy Generál jukebox musical készülő jelmezterveiként, született meg néhány érdekes zenész portré is, mint például, Charlie a robot, vagy James a gitár cyborg.
A szürrealizmus végtelen fantázia világa nemcsak festményeinek, hanem computer grafikáinak is otthont ad. A színek, formák végtelen lehetősége szivárvány örvényként, szívja magába a szemlélőt. A művész gyakran használja saját festményeit computer grafikáiban, így ötvözve a finom kézi munka és a korszerű grafikai végtelen lehetőségeit.
Mint COMPUTER GRAFIKUS, tervezett és most is nagy örömmel tervez plakátokat, logókat, könyv illusztrációkat, CD borítókat, honlap grafikákat mások számára is.
2008-ban publikált mesekönyvéhez nemcsak a rajzokat készítette, hanem a verseket, meséket is ő írta.
Női szólógitárosként, igazi unikumnak számit a magyar zenei élet palettáján. Mint szólógitáros saját szerzeményei mellett, gyakran műsorára tűzi Gary Moore és Carlos Santana híres dalait, mivel kedvenc stílusa a dallamos rock zene.
Képzőművészeti tanulmányai után, mint szólógitáros és énekes bejárta a világot. Hollandiától Norvégiáig, az Egyesült Arab Emirátustól Németországig Lengyelországtól az Egyesült Amerikai Államokig végig gitározta a világot. A VADMACSKA Női zenekar után, a legendás GENERÁL együttesben, majd a népszerű GEMINI-ben játszott, de egy három hónapos turné erejéig a BERGENDY zenekarral is fellépett Norvégiában. Zenélt a BEATRICÉBEN, a VOLÁN RT-ben és 2000 körül egy újabb női rock zenekart alapított a CATS együttest. Gitározott és énekelt Zámbó Jimmyvel, Delhussa Jhonnal, Fenyő Mikivel, és a Szaxi Maxi Rockabilly zenekarral. A Cats női rock bandával párhuzamosan 2000-ben megalakult a mai is működő CATS DUO, Sudár Péterrel, A CATS DUO, a saját szerzemények mellett nosztalgia rockot játszik, és igazi házibuli hangulatot varázsol a színpadra.
Szigeti Edit nevét, mint zeneszerző és dalszövegíró, két musical és jó pár ismert sláger fémjelzi.
Musicalek: A József Attila színházban bemutatott és több száz előadást nagy sikerrel megélt „Liliomfi” , Maros Gábor főszereplésével, és a Békéscsabai színházban játszott „Ma éjjel megnősülök”, Forgács Gábor főszereplésével.
Népszerű saját szerzemények: Két legismertebb dalszövege, amit a Generál együttesnek írt, „Ha ismerném” és a „Kövér a nap”.
Írt dalszöveget, vagy zenét Szűcs Juditnak, Takáts Tamásnak, a Gemini együttesnek, Cats zenekarnak, és a fiatal tehetséges előadók között pld Gáspár Lacinak, Király Viktornak, Evelynnek és Ivánnak.
Zenészként együtt turnézott, és egy színpadon játszott számos magyar és külföldi sztárral. A színes emlékek és élmények sokszor visszaköszönnek festményeiben, dalszövegeiben vagy verseiben.
Kedvenc turnék, koncertek vagy TV műsorok:
A Vadmacska női zenekarral 100 előadásos turné a Fonográffal, az Omegával és a „Rózsis”, Bergendyvel.
1980 körül Zoránnal, Volán Rt országos turné.
Három hónapos turné a Bergendyvel, Norvégiában (Lillehammer és Drammen) Három hónapos turné az Egyesült Arab Emirátusokban a Geminivel.
A Generál együttessel Hollandiában, Németországban, Lengyelországban turnék, koncertek, tízezres közönséggel. Közös Turné, és Tv show a világhírű Smokie-val (Chris Norman a szóló énekes. Ismert slágerük az „Alice”) 1999-ben a Sláger fesztivál keretében, Generál emlék koncert és közös fellépés Chris Normannal, Suzie Quatro-val, az Eroption-nal, a Swinging Blue Jean bandával (Ismert daluk a „Hippy hippy shake”)
2000-ben újabb Generál emlékkoncert Charlie-val és Tátrai Tibivel, majd Fábry show szintén a Generállal.
1995-ben turné Delhussa Jhonnal.
1996-ban Fenyő ünnep címmel, óriási koncert majd ezután turné, az akkor 50 éves Fenyő Mikivel.
2000-ben Tv fellépések a Zámbó Jimmy show-ban, és szabadtéri koncertek, a Cats Női rock bandával.2005-2009-ig koncertek a Szaxi Maxi rockabilly zenekarral.2000-től napjainkig, klub zenélés és tv fellépések a Cats duo-val.
Szigeti Edit honlapján, megismerheti sokszínű művészetét. Megcsodálhatja, elmentheti, kinyomtathatja festményeit, computer grafikáit. Küldhet levelet, megírhatja véleményét, és megkeresheti az aktuális koncert dátumokat is. Fotó albumában és a videó-tárban, sok ismerős arcot, népszerű művészt találhat. A honlap a gyerekeket is számos érdekes rejtéllyel, játékkal, verses mesekönyvvel, beszélő papagáj videóval, és keresztrejtvénnyel várja.
Kedves látogató! Köszönjük, hogy belépett ebbe a szürrealista fantázia világba. E-mailen, vagy telefonon keresztül vásárolhat, vagy rendelhet festményeket, computer grafikákat, logókat, plakátokat, cd borítót, és családi digitális személyre szabott fotóalbumot. Honlap grafikákat, és teljes honlap elkészítését is vállalja a művésznő.

E-MAIL: szigetiedit@t-online.hu
Mobil tel: +36-30-9746-821